– – – –

Vad kan jag hjälpa till med?

– Filmskapare

Rörlig media har fascinerat mig sedan jag först började filma med mina föräldrars gamla videokamera. Att berätta något med hjälp av film skapar oändliga möjligheter och uttryck och det är vad jag älskar med mediet. Man kan förmedla så olika känslor med hjälp av verktyg som ljussättning, vinklar, tempo och musik.

Sedan 2010 har jag ägnat mig åt filmproduktion professionellt, med regi som huvudansvar. Men jag har alltid rört mig mellan olika roller med lätthet, så som filmfotograf, redigerare och manusförfattare. Genom Cinematik har jag haft möjlighet att jobba med flera spännande projekt och inget är för stort eller för litet.

– Författare

Att skriva och berätta historier har följt mig nästan så länge jag kan minnas. För mig finns det något kittlande och en stark drivkraft i att man kan låta fantasin skena i väg och skapa hur invecklade och gränslösa projekt som helst, bara med hjälp av papper och penna (och tid).

Jag skriver skönlitteratur, i form av noveller och romaner, samt filmmanus. Genrer varierar mellan projekt, men något övernaturligt inslag eller främmande teknologier brukar leta sig in. Kanske sitter du med ett eget skrivprojekt och känner att din text behöver ett par extra ögon, eller har en idé som du vill förverkliga i text, kanske som ett synopsis eller filmmanus? Eller söker du något annat form av samarbete gällande text och manus? I så fall får du gärna höra av dig!

– Fotograf

Precis som med min fascinationen kring filmproduktion, där man kan jobba med kamerarörelser, tempo och rytm i redigeringen och inte minst ljud och musik, finns ett lika stort intresse för stillbild. Att tvärtom frysa ett ögonblick, ett motiv, en känsla. En enda stillbild eller en serie av stillbilder, kan också berätta en historia, fast på ett annat sätt än film och text.

Jag har ägnat mig åt fotograferande på hobbynivå under flera år, men har sakta men säkert blivit mer erfaren och bekväm i mitt uttryck och har fotograferat flera porträtt och bröllop. Ljuset är det viktigaste för mig och jag eftersträvar oftast en naturlig look i mina bilder. Jag älskar även svartvita fotografier och blandar gärna färg och svartvitt, om det passar projektet. Jag arbetar med professionell kamerautrustning från Hasselblad, som levererar oerhört skarpa och högupplösta foton, med väldigt naturtrogen färgåtergivning.

– Min utrustning


Videokameror:
Sony CineAlta F35 kamera
Odyssey 7Q monitor/recorder
Zeiss Jena 20mm, 50mm, 80mm objektiv

Blackmagic Ursa Mini Pro 4,6K kamera
SmallHD 702 Bright monitor
Sigma 18-35mm objektiv

Stillbildskamera
Hasselblad H4D-31
Hasselblad 50mm, 80mm objektiv

Ljudutrustning:
Zoom H6
Röde NTG-2 riktmikrofon + mikrofonboom
RödeLink trådlöst myggkit

Övrigt:
2st dagsljuslampor med softboxar
2st videostativ
Tiffen ND-filter
m.m.

Har även tillgång till mer utrustning i mitt närområde, så som: drönare, gimbal, fondvägg, fler kameror, utrustning för livesändning m.m.

Kontakta mig vid eventuella frågor eller förfrågan kring hyra av utrustning!