Om mig

 

 

Det jag skapar är litteratur i form av romaner, noveller och filmmanus. Rörlig media i form av kortfilmer, musikvideos och reklamfilm. Utöver detta är jag en flitig amatörfotograf.

Jag upptäckte tidigt min lust för att författa och berätta medryckande och gärna lite skeva berättelser. Senare utvecklade sig intresset vidare till filmskapande.

Sommaren 2010, efter slutförda studier, bildade jag och klasskamraten Mikael Berglund filmproduktionsbolaget Cinematik. Sedan dess har jag ägnat mig åt filmproduktion professionellt, med regi som huvudansvar, men alltid nära till andra arbetsområden som manus och redigering. Själva berättelsen och hur den berättas har alltid stått i centrum i mitt filmskapande.

Parallellt med filmskapandet har jag ägnat mig åt författande och på senare år intresserat mig mer och mer för romanskrivande. Gränsland är resultatet av en längre tids författande och min debutroman, vilken lanserades under 2017. Min andra roman, Akvarieflickan, gavs ut i augusti 2018.

För närvarande arbetar jag på min tredje, ännu ej namngivna, roman. Att skriva och regissera min egen långfilm är också något av en dröm som jag hoppas kunna förverkliga inom snar framtid.

Min utrustning

 

Jag har tillgång till en hel del teknisk utrustning, vilket gör att jag kan ta mig an uppdrag och inte minst förverkliga mina egna idéer.

Jag filmar bland annat med smått legendariska Sony F35, vilken levererar väldigt filmisk kvalitet, i brist på bättre uttryck, och vacker naturlig färgåtergivning. För stillbild använder jag lika professionell utrustning, då i form av en digital Hasselblad mellanformatskamera, som ger högupplösta foton med fantastisk tonalitet och look.